Nevihte z močnim vetrom zajele Dolenjsko in Posavje

Nevihte z vetrom, ki so prešle državo, so povzročile kar nekaj težav. Za seboj so pustile podrta drevesa in odkrite strehe.

Nad Dolenjsko se je neurje razbesnelo okoli pol sedmih zvečer. Močan veter je podrl precej dreves, med drugim na Ljubljanski cesti v Novem mestu, v naselju Potov vrh, na cesti od Otočca proti Kronovem, v Kettejevem drevoredu, na cesti Novo mesto –Stranska vas, razkrilo je tudi streho terase in poškodovalo električni kabel v Vinji vasi, na Šentjernejskem je podrlo drevo na cesto Hrastje-Pristava pri Šentjerneju, v Semiču na cesti Črmošnjice - Komarna vas. V Šentjerneju je pihalo tako močno, da je električni drog prislonilo na streho hleva in odkrilo streho v kraju Zameško. Tudi iz Semiča poročajo o razkriti strehi in sicer Spodnji Kašči, razkrilo je tudi streho na župnišču v Dobrniču na Trebanjskem koncu. O več odkritih strehah poročajo še iz Anzlove gore v občini Semič.

Pol ure kasneje je neurje zajelo še Posavje
V naselju Nemška gora v občini Krško je podrto drevo padlo na streho stanovanjske hiše, v naselju Rakovec v Brežicah pa na streho gasilskega doma. V naselju Ponikve pri Studencu v občini Sevnica je prav tako razkrilo streho, o več razkritih strehah poročajo tudi iz Brežic in sicer iz Župeče vasi.

Nekaj po 16. uri so sicer z zahoda nad naše kraje prišli nevihtni oblaki z močnimi sunki vetra. Ta je najbolj pustošil prav po zahodnih delih Slovenije. Veter je tako podrl več dreves v Kobaridu v okolici kostnice, drevo je padlo tudi čez cesto ob Drežnici, piše na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje. Tudi iz Bovca poročajo o najmanj dveh podrtih drevesih - eno je padlo na stanovanjsko hišo, drugo pa čez cesto v naselju Plužna. V Šenčurju je v naselju Hrastje pred cerkvijo veter prav tako podrl visok hrast. Iz Spodnje Idrije pa poročajo o odkriti strehi objekta. V Ljubljani izruvana drevesa ovirajo promet na Posavskega ulici ter Zaloški Cesti. Tudi iz Celja so poročali o odkritih strehah, pod podrtim drevesom pa je ostalo ujeto vozilo.

Podrobnejše o dogajanju v Posavju

Posledice neurja v Občini Brežice

Ob 19.11 se je v naselju Rakovec drevo porušilo na gasilni dom. Gasilci PGD Rakovec in Kapele so zavarovali kraj dogodka in odstranili podrto drevo.

Ob 19.29 se je v naselju Gorenja Pirošica podrlo drevo na stanovanjski objekt. Gasilci PGD Cerklje ob Krki so v naselju Dolenja Pirošica odstranili drevo s cestišča. Gasilci PGD Pirošica so zavarovali kraj dogodka, razžagali drevo in pokrili poškodovano streho s folijo. Gasilci PGD Cerklje ob Krki so nudili razsvetljavo kraja dogodka.

Ob 19.40 je v naselju Župeča vas veter razkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so s kritino pokrili petnajst kvadratnih metrov ostrešja.

Ob 19.44 se je v naselju Dolenja Pirošica na gospodarsko poslopje podrlo drevo. Gasilci PGD Pirošica so zavarovali kraj dogodka in razžagali ter odstranili drevo.

Ob 20.15 se je v naselju Obrežje podrlo drevo na stanovanjski objekt. Gasilci PGD Obrežje so zavarovali kraj dogodka in odstranili del drevesa.

Ob 20.19 je v naselju Župeča vas veter razkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so s kritino pokrili petnajst kvadratnih metrov ostrešja.

Ob 20.28 je v naselju Župeča vas veter razkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki, ki so s kritino pokrili deset kvadratnih metrov ostrešja.

Ob 20.37 so v naselju Izvir gasilci PGD Pirošica odstranili dve podrti drevesi pred stanovanjskim objektom.

Ob 21.11 je v naselju Župeča vas močan sunek vetra razkril streho večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Cerklje ob Krki in gasilci PGD Brežice z avto lestvijo, ki so zavarovali kraj dogodka in z kritino pokrili dvajset kvadratnih metrov ostrešja.

Ob 19.33 je močno neurje z vetrom v občini Brežice podrlo več dreves, ki so ovirala promet ali ogrožala objekte v naslednjih naseljih: Dolenja Pirošica, Brvi, Izvir, Gadova Peč, Stankovo, Velike Malence, Mrzlava vas, Župelevec, Jereslavec, Rakovec in Zgornja Pohanca. Ovire so odstranili dežurni vzdrževalci cest.

Neurje razkrilo streho v Krškem
Ob 19.07 so v naselju Nemška gora v občini Krško gasilci PGE Krško in PGD Veliki Trn pokrili 10 kvadratnih metrov strehe na stanovanjskem objektu.

Ob 19.30 je močno neurje z vetrom na Gubčevi ulici, občina Krško, podrlo več dreves. Ovire so odstranili dežurni delavci podjetja Kostak Krško.

Vetrolom v občini Sevnica
Ob 19.18 so v naselju Ponikve, občina Sevnica, gasilci PGD Studenec pokrili petnajst kvadratnih metrov strehe na stanovanjskem objektu.

Ob 20.03 se je na Kvedrovi cesti v Sevnici na gasilni dom podrlo drevo. Gasilci PGD Sevnica so pokrili petnajst kvadratnih metrov strehe, odstranili drevo, zaščitili objekt, z objekta posesali vodo in počistili cestišče ter parkirni prostor.

Ob 18.44 je močno neurje z vetrom v občini Sevnica podrlo več dreves, ki so ovirala promet na naslednjih cestnih odsekih: Boštanj – Jablanica, Impoljca – Studenec in pri HE Blanca. Ovire so odstranili dežurni vzdrževalci cest.

Podrti električni drogovi
Ob 19.36 je močno neurje z vetrom v občini Brežice podrlo več električnih drogov ali poškodovalo daljnovode v naslednjih naseljih: Črešnjice pri Cerkljah, Vrhovska vas, Cerklje ob Krki, Župeča vas, Boršt, Krška vas, Velike Malence, Mrzlava vas, Podgračeno, Mala Dolina, Velika Dolina, Nova vas pri Mokricah, Mokrice, Obrežje, Ribnica in Slovenska vas. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje, ki so odpravili okvare.

Ob 19.44 je močno neurje z vetrom v občini Krško podrlo več električnih drogov ali poškodovalo daljnovode v naseljih: Veliki Podlog, Apnenik pri Velikem Trnu, Planina nad Podbočjem, Črešnjice nad Pijavškim, Stolovnik in Koprivnica. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje, ki so odpravili okvare.

Ob 20.49 je prišlo do prekinitve z električno energijo na Florjanski ulici v občini Sevnica. Napako so odpravili dežurni delavci pri Elektro Celje.

11.8.2017 8:26:00

Foto priponke

Nevihte z močnim vetrom zajele Dolenjsko in Posavje

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.