Slovenski košarkarji v Opatiji proti Hrvaški in Ukrajini

Slovensko košarkarsko reprezentanco čaka danes najtežja preizkušnja v dosedanjem delu priprav na evropsko prvenstvo. Ob 18. uri se bo v Opatiji pomerila s Hrvaško.

To bo za Slovenijo četrta od osmih prijateljskih tekem, dosedanje tri pa so varovanci selektorja Igorja Kokoškova dobili s povprečno razliko dobrih 14 točk. Premagali so rusko univerzitetno reprezentanco, Madžarsko in Češko, najboljši strelec na vseh treh tekmah pa je bil 18-letni Luka Dončić s povprečjem 17,3 točke na tekmo.

Slovenija bo pred odhodom na eurobasket v Helsinke odigrala kar tri prijateljske tekme s Hrvaško. Druga bo v Stožicah 24. avgusta, zadnja pa dan kasneje, a za zaprtimi vrati, se pravi brez prisotnosti gledalcev.

Hrvaška je v pripravah, ki jih je začela konec julija, torej deset dni kasneje kot Slovenija, odigrala dve prijateljski tekmi. Premagala je tako Francijo kot Litvo, najboljša posameznika pa sta bila zvezdnika iz lige NBA Dario Šarić in Bojan Bogdanović.

Pri Sloveniji bo v Opatiji manjkal Vlatko Čančar, ki okreva po poškodbi gležnja, v ekipo pa se vračata Matic Rebec, ki je prebolel angino, ter Anthony Randolph, ki je imel nekaj prostih dni zaradi poroke v ZDA.

"Zavedamo se, da nas v Opatiji čaka težka tekma proti domači reprezentanci. Hrvati imajo zelo dobro ekipo, kar dokazujeta tudi rezultata na prvih dveh pripravljalnih srečanjih. Mi še vedno iščemo pravo povezanost, verjamem pa, da bo naša igra na tem turnirju že na višjem nivoju kot na tekmah v Mariboru," pravi Gašper Vidmar.

Slovenija bo v nedeljo v Opatiji igrala še z Ukrajino, naslednji teden pa jo čaka prijateljski turnir v Izraelu proti domači vrsti in Turčiji.
12.8.2017 8:07:11

Foto priponke

Slovenski košarkarji v Opatiji proti Hrvaški in Ukrajini

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.