VIDEO: Ekološki aktivizem

V sklopu novomeških poletnih večerov je v knjigarni Goga v tem tednu gostoval Uroš Macerl.

»Sežiganje odpadkov je norost, ki uničuje naravne vire, sežiganje odpadkov v cementarnah pa je kriminal, ki zastruplja ljudi in okolje in je podprt z zlobirano zakonodajo. Edino, kar lahko pripelje do zmage, je združevanje znanja in energije ljudi, ki jim ni vseeno, kako bomo živeli jutri. Če si oborožen s pravico in resnico, te ni strah ne ministrov, ne predsednikov vlad, ne kogarkoli. Zmaga je le vprašanje časa, torej vztrajnosti. Življenja na kolenih ni vredno živeti, zato v vsakem primeru ostane samo boj, ki te dobro uči življenja, v njem pa spoznaš najboljše prijatelje. Zamenjali so se številni direktorji in politiki, a vedno so prihajajo novi, ki so pripravljeni dušo prodati hudiču. In tu nastopi trenutek odločitve: ali bomo to gledali ali bomo ukrepali!?«

Izbrane misli so iz govora Uroša Macerla, kmeta iz Ravenske vasi, predsednika in aktivista Eko kroga, ki ga je povedal letos v San Franciscu, ko je prejel Goldmanovo okoljsko nagrado za Evropo. Nagrado je prejel za mnogo let boja in skupnih prizadevanj za končanje sežiganja odpadkov in petrolkoksa v Lafarge Cementu.


Z Urošem Macerlom se je pogovarjal Janez Penca. Če ste manjkali na tem zanimivem pogovrnem večeru, vas vabimo, da si ogledate video, ki ga je posnela naša ekipa.
12.8.2017 10:59:02

Foto priponke

VIDEO: Ekološki aktivizem

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.