FOTO: Jasna Kuljaj iz vinograda v Stražo

Televizijska voditeljica, po rodu Dolenjska, bolj kot na poletje prisega na jesenske radosti. Jesen namreč prinese trgatev, to pa je za Jasno Kuljaj poseben praznik. In kaj je njeno glavno opravilo v očetovem vinogradu nad Gabrjem?

Res, da ji zadnji 2 leti sicer dela družbo njena hčerka Anastazija, ki ji sledi za vsakim korakom, pa vendar pravi, da tradicije na more kar tako spustiti iz rok.

"Najraje nosim pit' žejnim trgačem. To ne spada med lažja dela, saj zaradi žejnih trgačev naredim kar nekaj kilometrov. V košari jim prinesem cviček, mineralno vodo in še kako dobroto, vsekakor pa poskrbim, da je vse sveže in ohlajeno. Kdor ceni trgača in njegovo delo, mu ne ponudi toplega vina," pravi Kuljajeva, ki bo v soboto "trgala", le dan zatem pa spet profesionalno prijela v roke mikrofon na tradicionalni prireditvi v Straži.

Sicer pa Jasni, ki večino svojega časa zdaj namenja 2 leti in pol stari hčerki, ni problem sesti niti na kakšen traktor. Zaupala nam je tudi, da je v otroštvu zaradi pretirane delovne zagnanosti v vinogradu skorajda pustila svoje oko. "Z bratom sva tekmovala, kdo bo hitreje pobral 'rzino, kot mi temu rečemo in med hitenjem sem se nekako zahakljala v nek kaveljček, ki mi je razparal kožo tik ob očesu. K sreči so me v novomeški bolnišnici dobro oskrbeli, rano zašili, a ta nezgoda ni pustila posledic." Je pa "avanturistične gene"  zagotovo prenesla na Anastazijo. Tudi deklici so tovrstne "raziskovalne akcije" v krvi, "zato jo je pametno imeti ves čas na očeh," pravi Jasna Kuljaj. In med tem ko ona "švica v vinogradu", ji je ves čas za petami tudi Anastazija, ki je prava nadzornica dogajanja med dedijevimi trtami. 

Sicer pa se Jasna vsako leto najbolj razveseli obredne trgatve. Z očetom namreč sama potrgata modro frankinjo, potomko najstarejše trte na svetu, ki raste na Lentu v Mariboru, njen cepič pa tudi v Kuljajevem vinogradu v Gabrju. In tega dela ne bi za noben denar nikomur prepustila.

Jasna se prihahjajočega vikenda veseli še toliko bolj, saj bo to nedeljo v Straži v vlogi voditeljice na povorki Straške jesni, v kateri se bo gledalcem predstavilo lepo število društev in godb. "Veselim se srečanja v Straži, veselim se druženja z ljudmi in prepričana sem, da nas vse skupaj spet čaka en prijeten, zabaven in nasmejan dan!"
8.9.2017 16:08:41

Foto priponke

FOTO: Jasna Kuljaj iz vinograda v Stražo

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.