Skoke v Krko odnesla vreme in vodostaj

Letošnja tradicionalna prireditev "Skoki v Krko" s spremljevalnim programom res nima sreče. Že enkrat predstavljena, je to soboto odpovedana. Če bo le sreča mila, morda izvedba le uspe zadnjo septembersko soboto.

Tako so namreč sporočili organizatorji osrednje prireditve in vseh spremljajočih dogodkov, ki so bili predvideni v sklopu Skokov v Krko. Za odpoved to soboto ni kriva le neugodna vremenska napoved, pač pa je večja težava v trenutnem vodostaju reke krke, ki onemogoča pogoje za ustrezno varnost tekmovalcev.

Organizatorji so sklenili, da se dokončno še ne predajo in - tako kot leta 2014 - vremenu ponudijo še eno priložnost, skoraj gotovo zadnjo. Upajo, da bodo v soboto, 30.09., razmere omogočale varno izvedbo tradicionalnih skokov v Krko. V prihodnjih 14 dneh bo namreč jasno, ali bo dejansko sploh možno izpeljati letošnjo prireditev. Kot pravijo v Zavodu Novo mesto, morda jih pa le preseneti suha in topla jesen.

Tako ta konec tedna odpade tudi napovedani dobrodelni županov teniški turnir. Če bo vreme lepo, pa bo kljub temu v soboto ob 9.ure naprej pestro dogajanje ob tako imenovanem Dnevu koles na zelenici ob novomeškem pumptracku.
 

 
13.9.2017 15:18:59

Foto priponke

Skoke v Krko odnesla vreme in vodostaj

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.