Melania Trump vrtnarila ob Beli hiši

Ameriška prva dama Melania Trump si je v petek nadela par rdečih vrtnarskih rokavic in se lotila opravil na zelenjavnem vrtu Bele hiše.

Tako je nadaljevala tradicijo, ki jo je začela njena predhodnica Michelle Obama, ko je začela z vrtnarjenjem v Beli hiši.

Trumpovi je pri negovanju vrta pomagalo več deset otrok iz enega od lokalnih društev za fante in deklice. S prvo damo so govorili o svoji najljubši zelenjavi, nato pa z vrta pobrali zrele paprike in okro. Trumpova je pomagala tudi izkopati luknje, kamor so otroci posejali brokoli.

Otroci "se naučijo toliko iz svojega okolja in zelenjavni vrt Bele hiše je odličen primer, kako lahko otroci uživajo na prostem in se učijo zdravega življenja in prehrane," je v izjavi poudarila prva dama ZDA, in dodala, da se že veseli novih opravil na vrtu.

Melania Trump se je vrtnarjenja lotila v rdeči karirasti srajci, jeans hlačah in s temnimi sončnimi očali.

Vrt je bil sicer del projekta Obamove za bolj zdravo prehrano otrok. Na posesti Bele hiše ga je postavila leta 2009. Pred odhodom pa ga je, verjetno zaradi občutka, da Trumpovi morda ne bodo delili njenega navdušenja nad gojenjem zelenjave, dala povečati in utrditi - z betonom, kamenjem in jeklom.
23.9.2017 11:32:57

Foto priponke

Melania Trump vrtnarila ob Beli hiši

Deli novicoVaši komentarji

 • Anonimen Se strinjam Se ne strinjam
  23.9.2017 19:38:30

  Moja zena pa vrtnari brez rokavic in soncnih ocal pa ji kar rata pa nihce ne pise o tem

 • en Se strinjam Se ne strinjam
  24.9.2017 0:52:39

  Prestar sem za pravljice. Ah še bi kaj napisal pa....

 • en Se strinjam Se ne strinjam
  24.9.2017 0:55:42

  In radio Krka! Kdaj bote naredili ti, da se prispevek lahko popravi? Kaj pa kramp pa noče sejat rožice?

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.