Navodila za brezplačno parkiranje v Novem mestu

Zaradi obnove novomeškega mestnega jedra, stanovalci in obiskovalci mesta lahko dve uri brezplačno parkirajo na več lokacijah v bližini centra mesta.

Mestna občina Novo mesto je na parkiriščih v mestnem jedru in v njegovi bližini v času trajanje prenove spremenila režime plačevanja parkirnin za uporabnike, ki bodo plačali parkirnino z SMS sporočilom ali z aplikacijo za mobilne naprave, tako da bosta prvi dve uri parkiranja brezplačni, za nadaljevanje parkiranja pa velja dosedanji cenik in urnik.

Na območjih, kjer je do zdaj veljal režim NM1, velja do nadaljnjega režim NM4, (prvi dve uri brezplačni, nato 0,80 EUR/h), na parkirišču Kandija, kjer je do zdaj veljal režim NM2, pa velja do nadaljnjega režim NM5, (prvi dve uri brezplačni, nato 0,50 EUR/h).

Prešernov trg - prej NM1, zdaj NM4
Florijanov trg - prej NM1, zdaj NM4
Kapiteljska ulica pod kapitljem - prej NM1, zdaj NM4
Kapiteljska ulica pri škofiji - prej NM1, zdaj NM4
Jenkova ulica - prej NM1, zdaj NM4
Dilančeva ulica - prej NM1, zdaj NM4
Muzejska ulica - prej NM1, zdaj NM4
Trdinova ulica (po prenovi) -  NM1, potem NM4
Kandijska cesta - prej NM2, zdaj NM5

Če uporabnik želi 2 uri brezplačno parkirati na Kandijskem parkirišču, je postopek sledeč: Pošljite SMS sporočilo na 4333 z vsebino NM5 in registrsko številko vašega avtomobila. (na primer: NM5 NMAK578 )


Brezplačna dopolnitev je glede na zdajšnjik režim parkiranja in nadzor nad pravilno uporabo parkirišč mogoča zgolj preko digitalnega sistema.

"V kolikor želi kdo od uporabnikov mestnega jedra koristiti brezplačno ugodnost parkiranja in ne pozna postopka, mu lahko z navodili za uporabo bodisi SMS možnosti bodisi aplikacije, pomagajo tudi osebno, v poslovnem času na Rotovžu na Glavnem trgu," so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

Za uporabnike, ki bodo parkirnino plačali na parkomatu, pravilo dveh brezplačnih ur ne velja, parkirnino morajo plačati v celoti za ves čas parkiranja.
2.10.2017 15:24:35

Foto priponke

Navodila za brezplačno parkiranje v Novem mestu

Sorodne novice


Deli novicoVaši komentarji

 • Sabina Se strinjam Se ne strinjam
  28.9.2017 18:07:42

  koliko stane sms? kolikokrat na dan lahko uporabiš 2 uri, kakšen mora biti razkorak med dvema uporabama?

 • en Se strinjam Se ne strinjam
  28.9.2017 22:44:23

  Dobro, da ne zahtevajo še sliko(MMS). Banda

 • Admin Se strinjam Se ne strinjam
  29.9.2017 16:40:48

  Pozdravljeni, Sabina! Na dan lahko samo 1x parkirate brezplačno 2 uri. Glede cene SMS-ja se pozanimamo in tudi, ali pomeni, če parkirate 1x 10 min, da se to šteje kot 2 uri. Lp - uredništvo

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.