FOTO: Krkaši na kolena spravili novinca iz Šmartnega

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 4. krogu v 1. NLB ligi gostovali v Šmartnem in po zmagi pred tednom dni, ko so doma ugnali moštvo Ribnice, slavili tudi tokrat in se v Novo mesto vrnili bogatejši z novim parom točk. Novinca v prvi ligi, ekipo RD Herz Šmartno so premagali z rezultatom 29:39.

V dvorani Pungrt v Šmartnem, kjer se je zbralo lepo število ljubiteljev rokometa, so krkaši pod vodstvom trenerja Mirka Skoka prikazali dobro rokometno igro. Prvi del prvega polčasa je minil v izenačeni tekmi zavoljo slabše tranzicije krkašev, kar so spretno izkoriščali domačini in se vse do 13. minute izmenjavali v vodstvu. Novomeščani so naposled le zaigrali bolje in pokazali kakovost, na plan pa so prišle tudi izkušnje, saj so zavoljo razpoloženega vratarja Tomića in kapetana Didoviča vse niti igre speljali na svoj mlin in na polčas odšli s prednostjo petih zadetkov ( 16:21).

Drugi del tekme je minil v prevladi Novomeščanov, daljša in kakovostnejša klop Krke pa je v zaključku tekme v igro vnesla tudi nekaj svežine. Trener Skoko je namreč v igro poslal tudi mlajše igralce, ki sicer ne dobivajo toliko minutaže. Krkaši so prednost le še povečevali, domačini pa tempu igre niso sledili. Na koncu so Novomeščani prednost in prvega polčasa še podvojili in si na račun vpisali novi dve točki. Končni rezultat tekme je bil 29 : 39 v korist Krke.Znova pa se je kot najboljši strelec izkazal Jernej Papež, sicer prvi strelec lige, tokrat je vknjižil osem zadetkov.

Filip Gradišek, trener RD Šmartno: »Krka je danes zasluženo slavila. Dejansko se je pokazala njihova izkušenost, pa tudi taktično so bili na nas dobro pripravljeni. Mi smo v začetku še nekako skušali držat korak z njimi, a se je kmalu pokazala razlika v kvaliteti. Naredili smo veliko napak, Krka pa je rutinirano tekmo pripeljala do konca«.

David Didovič, kapetan MRK KRKA: »Tekmo smo zasluženo dobili, saj smo verjeli v zmago. Čeprav smo tekmo začeli v krču, so se le pokazale naše izkušnje in kvaliteta. Videlo se je, da je gostiteljem v drugem polčasu padla koncentracija, mi pa smo z rotacijami le še stopnjevali tempo in kot sem že povedal, zasluženo odhajamo iz Šmartnega z novim parim točk«.

RD Herz Šmartno: M. Sadar, Strmljan 5 (2), Kunst 6, Cirar 3, Justin 1, Bahovec 1, Šmejc, Muratovič, A. Sadar, Bučar, Jerina 4 (1), Močnik 5, Žurga, Kukovica, Dobovičnik 4, Ostrež.

MRK Krka: L. Rašo 1, Bevec 1, Furdi 3, Didovič 7, Okleščen 7, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Udovč, D. Rašo, Papež 8 (2), Brajer, Matko 1, Ban 2, Klobčar.

Vse misli Novomeščanov pa so že usmerjene v naslednjo tekmo, saj ta teden v goste prihaja ekipa RK Trimo Trebnje.
1.10.2017 9:35:38

Foto priponke

FOTO: Krkaši na kolena spravili novinca iz Šmartnega

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.