FOTO: Motokrosisti po petih letih v finalu SP

Slovenska motokros reprezentanca, ki jo vodi Bogomir Gajser, se je na ekipnem svetovnem prvenstvu, na dirki za pokal narodov v Veliki Britaniji, s sedemnajstim mestom v kvalifikacijah, uvrstila v današnji finale. Tim Gajser, Jan Pancar in Peter Irt so Slovenijo po petih letih znova popeljali med dvajset najboljših reprezentanc na svetu.

Gajser, Pancar in Irt so s tem izpolnili glavni cilj, ki so si ga zadali pred odhodom na tekmovanje. Kot že zadnjih nekaj let, tudi letos ni šlo vse gladko. Le dan pred odhodom v Veliko Britanijo, se je poškodoval Jernej Irt, ki ga je v zadnjem trenutku menjal mlajši brat Peter Irt. A cilj je ostal enak. Fantje so napovedali, da so se sposobni boriti za uvrstitev med najboljšo petnajsterico.

Žreb je naši ekipi za kvalifikacije določil dvaindvajseto startno mesto. Prvi se je v dirki kategorije MXGP boril Tim Gajser. Z vodstvom od starta do cilja je bila Slovenija po Gajserjevi zaslugi po prvi dirki na prvem mestu, Pancar in Irt pa sta lahko bila pred svojim nastopom bolj sproščena. Drugi je v kategoriji MX2 tekmoval Jan Pancar, ki je solidno startal, med dirko pa ga je padec oddaljil od visoke uvrstitve. Končal je na dvaintridesetem mestu in Slovenija je bila po dveh dirkah šestnajsta. V zadnji, tretji kvalifikacijski dirki je tekmoval Peter Irt, ki se je vozil zelo borbeno in je končal na petindvajsetem mestu. Skupno je Slovenija osvojila sedemnajsto mesto in bo jutri tekmovala v A finalu svetovnega prvenstva. Zmagovalci kvalifikacij so postali Francozi, drugi so bili Nizozemci, tretji pa Avstralci.

Finalne vožnje bodo danes popoldne. Prva dirka, v kateri se bosta pomerili kategoriji MXGP in MX2 bo ob 14.10, dirka kategorij MX2 in MX open bo ob 15.30, finalna dirka kategorij MX open in MXGP pa bo ob 17.08 po slovenskem času.REZULTATI KVALIFIKACIJ

MXGP: 1. Slovenija (Tim Gajser), 2. Francija, 3. Italija
MX2: 1. ZDA, 2. Avstralija, 3. Nizozemska, … 32. Slovenija (Jan Pancar)
MX Open: 1. Nizozemska, 2. Francija, 3. Švica, … 25. Slovenija (Peter Irt)
Skupna razvrstitev: 1. Francija 4 točke, 2. Nizozemska 4, 3. Avstralija 6, … 17. Slovenija 26
1.10.2017 8:11:14

Foto priponke

FOTO: Motokrosisti po petih letih v finalu SP

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.