Kriminalisti s prijetjem še dveh osumljencev končali preiskave ropov

Gorenjski kriminalisti so s prijetjem še dveh osumljencev končali kriminalistične preiskave ropov, ki so se zgodili januarja letos na območju policijskih uprav Kranj in Maribor. Na Gorenjskem so zabeležili ropa v stanovanjskih hišah v okolici Kranja in v Tržiču, na Mariborskem pa rop v župnišču, so danes sporočili s policije.

V okolici Kranja so januarja letos trije neznani storilci zgodaj zjutraj vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo in z uporabo manjše sile oropali lastnico. Oškodovanko so zvezali in ji odtujili nekaj sto evrov denarja. Kot so pojasnili na kranjski policijski upravi, se je oškodovanka se po ropu sama osvobodila, v kaznivem dejanju pa je bila lažje telesno poškodovana.

Dva od teh treh osumljencev sta osumljena tudi ropa v Tržiču in na območju Policijske uprave Maribor. V Tržiču sta osumljenca pristopila do stanovanjske hiše in potrkala na balkonska vrata. Ko jih je lastnik odprl, sta s silo vstopila v prostor. Eden od njiju je žrtev prijel, drugi pa mu je zagrozil z orožjem. Moškega sta zvezala in mu odnesla nekaj sto evrov denarja. Oškodovanec v ropu ni bil poškodovan.

Ista storilca sta osumljena tudi ropa župnišča. Po navedbah policije sta na območju Policijske uprave Maribor vstopila v župnišče in dvema osebama najprej grozila z orožjem in nožem, potem pa sta si z uporabo sile prilastila predmete oškodovanca in denar iz župnišča.

Eden od osumljencev je bil za kazniva dejanja že obsojen in prestaja zaporno kazen, še eden pa je bil konec prejšnjega tedna priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kranju. Zanj je bil odrejen pripor, so še zapisali na policiji.
2.10.2017 12:51:46

Foto priponke

Kriminalisti s prijetjem še dveh osumljencev končali preiskave ropov

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.