Novomeško parkiranje: Dodatna pojasnila

Na nas se je obrnilo kar nekaj poslušalcev, ki jih zanima predvsem, kako je z brezplačnim 2-urnim parkiranjem, ki ga je občina uredila zaradi obnove novomeškega mestnega jedra in ali je poslani SMS plačljiv.

Na občini so nam pojasnili, da se ob poslanem sporočilu takoj aktivirata dve brezplačni uri, kar pomeni, da ugodnosti ni možno koristiti samo delno. To pa ne pomeni, da ste za tisti dan zaključili dano ugodnost. 2-urno brezplačno parkiranje je možno koristiti večkrat dnevno, vendar ne zaporedoma. Torej, če bi prišli denimo pet ur kasneje na isto ali drugo parkirišče, kjer velja ta ugodnost, spet lahko koristimo parkirišče dve uri brezplačno.

In še odgovor na vprašanje, koliko stane SMS sporočilo. Kot so nam pojasnili, je poslano SMS sporočilo brezplačno. V nadaljevanju pa še nekaj podrobnosti glede parkiranja.

Na območjih, kjer je do zdaj veljal režim NM1, velja do nadaljnjega režim NM4, (prvi dve uri brezplačni, nato 0,80 EUR/h), na parkirišču Kandija, kjer je do zdaj veljal režim NM2, pa velja do nadaljnjega režim NM5, (prvi dve uri brezplačni, nato 0,50 EUR/h).

Prešernov trg - prej NM1, zdaj NM4
Florijanov trg - prej NM1, zdaj NM4
Kapiteljska ulica pod kapitljem - prej NM1, zdaj NM4
Kapiteljska ulica pri škofiji - prej NM1, zdaj NM4
Jenkova ulica - prej NM1, zdaj NM4
Dilančeva ulica - prej NM1, zdaj NM4
Muzejska ulica - prej NM1, zdaj NM4
Trdinova ulica (po prenovi) - NM1, potem NM4
Kandijska cesta - prej NM2, zdaj NM5

Če uporabnik želi 2 uri brezplačno parkirati na Kandijskem parkirišču, je postopek sledeč: Pošljite SMS sporočilo na 4333 z vsebino NM5 in registrsko številko vašega avtomobila. (na primer: NM5 NMAK578 )

Brezplačna dopolnitev je glede na zdajšnjik režim parkiranja in nadzor nad pravilno uporabo parkirišč mogoča zgolj preko digitalnega sistema.

"V kolikor želi kdo od uporabnikov mestnega jedra koristiti brezplačno ugodnost parkiranja in ne pozna postopka, mu lahko z navodili za uporabo bodisi SMS možnosti bodisi aplikacije, pomagajo tudi osebno, v poslovnem času na Rotovžu na Glavnem trgu," so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

Za uporabnike, ki bodo parkirnino plačali na parkomatu, pravilo dveh brezplačnih ur ne velja, parkirnino morajo plačati v celoti za ves čas parkiranja.

2.10.2017 15:25:53

Foto priponke

Novomeško parkiranje: Dodatna pojasnila

Deli novicoVaši komentarji

  • Dolenjec Se strinjam Se ne strinjam
    3.10.2017 8:43:52

    Vendar bodite zelo previdni pri pošiljanju SMSov. Jaz sem po nesreči poslal SMS NM1 NMAK578 (ker je pač tako navedeno na parkomatu) namesto NM4 NMAK578 in so me opalili za 3 ure parkiranja in vse tri plačljive... Zakaj so pobrali denar z računa?!? Ali obstaja še vedno območje NM1? Ker, če ne, gre za poslovno goljufijo.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.