FOTO: 86 tekmovalcev se je s kolesi družno pognalo na Javorovico

Kolesarsko društvo JB Team Novo Mesto in ŠD Petelini sta minulo soboto organizirala 2. kolesarski vzpon na Javorovico. Kolesarski vzpon na Javorovico je bil namenjen rekreativcem ob zaključku evropskega tedna športa.

Kolesarji so se zbrali v Vinoteki Otilija, kjer sta bili po zaključku pogostitev kolesarjev ter podelitev pokalov in medalj najboljšim. Start vzpona se je začel v strnjeni skupini s Trga Gorjanskega Bataljona, končal pa na Javorovici, kjer je v svoji zidanici kolesarje pogostil Roman Lešnjak, ki je tudi prikolesaril na cilj.

Zaprta vožnja je potekala do Sel, kjer je bil leteči start. Vsi udeleženci so prejeli simbolično nagrado, po zaključku prireditve je bilo tudi žrebanje nagrad.

Kot prvi je na vrh Javorovice pripeljal Jan Trotovšek iz KD Tanin Sevnica s časom 15 minut 28 sekund. Letos so kot novost uvedli posebno kategorijo za vse, ki bi se radi primerjali oziroma videli, kako bi bilo, če bi imeli idealne kilograme za vzpone. To je bila kategorija »ta težki«. Vsem, ki so se prijavili v to kategorijo nad 75 kg, so ob končnem rezultatu odbili 3 sekunde na vsak "odvečni kilogram" na kilometer trase.

Na vzponu je sodelovalo 80 kolesarjev in 6 kolesark.

3.10.2017 15:07:10

Foto priponke

FOTO: 86 tekmovalcev se je s kolesi družno pognalo na Javorovico

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.