VIDEO: Gasilci pred vlado z glasnimi zahtevami za boljše vrednotenje svojega dela

Poklicni gasilci, nezadovoljni z večmesečnimi pogajanji, boljše vrednotenje svojega dela danes zahtevajo na pravkar začetem protestnem shodu pred vladnim poslopjem. "Za pošteno delo, pošteno plačilo," pozivajo z enim od transparentov.

Poklicni gasilci, kot pravijo v njihovem sindikatu, zahtevajo poštene osnovne plače. V pogajanjih so predlagali, da bi bili vsi gasilci deležni dviga za dva plačna razreda, na dveh delovnih mestih (vodja gasilske skupine in vodja izmene II) pa za tri plačne razrede.

Vlada pristaja na zvišanje plač v manjšem obsegu. Po njeni ponudbi bi, kot je v minulih dneh pojasnil minister za javno upravo Boris Koprivnikar, za dva plačna razreda napredovalo 72 odstotkov gasilcev in skoraj vsi ostali vsaj za enega.

Po oceni Koprivnikarja so predlagane uvrstitve gasilcev korektne. Vlada pa je danes, še pred začetkom protestnega shoda, na družbenem omrežju Twitter, znova zapisala, da si ves čas prizadeva za konstruktiven dialog s sindikati in je zagotovila sredstva za izboljšanje plač poklicnih gasilcev.

A gasilci ji danes tudi prek transparentov sporočajo, kako nezadovoljni so z njenim odnosom. "Za ljudi smo junaki, za vas pa bedaki," in še "Glavo v ogenj tiščimo, od vlade pa le brco v rit dobimo," so med drugim zapisali na transparente.
Brez opisa
5.10.2017 11:51:07

Video priponke

Video: M.M.Č.

Foto priponke

VIDEO: Gasilci pred vlado z glasnimi zahtevami za boljše vrednotenje svojega dela

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.