Vzrok streljanja neporavnani računi?

Na Dolenjskem je včeraj pozno popoldne prišlo do streljanja.

V okolici Šentjošta pri Stopičah naj bi 66-letni moški dvakrat ustrelil 45-letnika. Ranjenega so prepeljali v bolnišnico in ni v smrtni nevarnosti. Policisti so storilca že prijeli, so potrdili na Policijski upravi Novo mesto.

Storilec naj bi streljal od zadaj in mlajšega moškega ustrelil v roko ter hrbet. Ranjeni je nato pobegnil v gozd, kjer sta ga našla sprehajalca in mu pomagala do prihoda reševalcev in policije.

Neuradno smo izvedeli, da ni šlo za nikakršen obračun med romi, kot se govori v javnosti, pač pa je storilec streljal na znanca zaradi neporavnanih računov.

Na PU Novo mesto so v današnjem sporočilu za javnost zapisali: "Včeraj, nekaj pred 18.30, so bili policisti obveščeni, da naj bi v gozdu v bližini kraja Šentjošt prišlo do streljanja, ena oseba naj bi bila poškodovana. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci. Slednji so poškodovanega 45-letnega moškega odpeljali v bolnišnico in po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti. Storilec je pred prihodom policistov kraj kaznivega dejanja zapustil. Policisti so ga že čez slabi dve uri prijeli in odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju bodo 66-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja. Motiv za kaznivo dejanje še ni znan, prve ugotovitve novomeških kriminalistov pa kažejo, da sta se storilec in žrtev poznala, saj naj bi se na kraj dogodka skupaj pripeljala z vozilom 66-letnega moškega."

Povejmo še, da je po naših neuradnih informacijah strelec doma iz Stopič, ustreljeni pa iz Novega mesta.

9.10.2017 14:02:46

Foto priponke

Vzrok streljanja neporavnani računi?

Deli novicoVaši komentarji

  • Zaenkrat še ni komentarjev. Bodi prvi.

Za komentiranje je potrebna predhodna prijava.